Łomża - Videorejestratory |
Autor |
Wiadomość |
piotreg
Administratore banitore piotreg
Dołączył: 23 Mar 2007 Pochwał: 1574 Posty: 32265 Skąd: Dolny Śląsk
|
Wysłany: 22 Kwiecień 2009, 11:57 Videorejestratory
|
|
|
Cytat: | KMP Łomża
Nieoznakowane:
- błękitna Skoda Superb III FL, nr rej. BL 58196 - kamera przód i tył
- czarny Opel Vectra C, nr rej. BL 19495 - kamera przód i tył /zdjęty ze służby/
- granatowy VW Passat B7, nr rej. BL 37291 - kamera przód i tył /oddelegowany do KPP Zambrów/
- srebrne BMW 330i xDrive, nr rej. BL 58218 (wcześniej BAU 21981) - kamera przód i tył /oddelegowane do KWP Białystok/
Oznakowany:
- Alfa Romeo 159, nr rej. HPM A654 - nr boczny M251 - kamera przód i tył /zdjęta ze służby/ |
|
|
|
|
|
Automobil
|
Wysłany: A może to Cię zainteresuje
|
|
|
|
|
|
|
PieTrzaK
Forum Lider
Dołączył: 06 Wrz 2010 Pochwał: 472 Posty: 1471 Skąd: Łomża/Białystok
|
Wysłany: 23 Grudzień 2010, 13:25
|
|
|
W ramach odpowiedzi na posta z innego tematu:
Łomża oczywiście cały czas posiada auto z video i cały czas jest to śliczna czarna Vectra (nie licząc małego obtarcia po zbyt energicznie ściąganej antenie CB z klapy) z doładowanym V6 pod maską i 2x video na pokładzie. Auto miało słabsze dni w okolicy świąt wielkanocnych (elektryka od video powiedziała papa) i KWP Białystok długo ociągała się z przyznaniem środków na naprawę i zrobieniem z tym porządku. Auto trochę pojeździło nie nagrywając nikogo, KWP w końcu usterkę naprawiło (chociaż na tzw. staropolskie odp** się). Blachy cały czas te same, zmiana się nie zapowiada. |
Autor postu otrzymał pochwałę. |
|
|
|
|
piotreg
|
Wysłany: 23 Grudzień 2010, 13:47
|
|
|
Skoro taka piękna, to może do kompletu jeszcze jakieś foto. |
|
|
|
|
PieTrzaK
Forum Lider
|
Wysłany: 23 Grudzień 2010, 16:19
|
|
|
Z pewnych względów - nie ma i ode mnie niestety Łomżyńskiej Vectry raczej nie będzie. |
|
|
|
|
piotreg
|
Wysłany: 23 Grudzień 2010, 16:46
|
|
|
Z pewnych względów |
|
|
|
|
PieTrzaK
Forum Lider
|
Wysłany: 23 Grudzień 2010, 17:02
|
|
|
Kiedyś miałem prośbę aby fot nie wrzucać do netu. Nie wiem czemu, ale dopóki z Łomżyńską dobrze żyję i się nie muszę obawiać ładnego nagrania z moim udziałem to mogę posłuchać ich życzenia. Mogę najwyżej wrzucić tą, którą dodałem kiedyś na inne forum, gdzie widać w sumie tylko blachy. |
|
|
|
|
PieTrzaK
Forum Lider
|
Wysłany: 4 Styczeń 2011, 19:19
|
|
|
A w sumie... tajemnic żadnych raczej nie zdradzam, jakiekolwiek one by nie były. Foto lipne, bo już ruszali, a miałem tylko telefon. Na klapie antena od CB, kołpaki chyba się komuś spodobały albo tak z a p i e r d z i e l a l i, że pogubili bo był tylko jeden.
110104_180812.jpg
|
|
Plik ściągnięto 392 raz(y) 68,65 KB |
|
|
|
|
|
piotreg
|
Wysłany: 4 Styczeń 2011, 20:40
|
|
|
Panie kochany, to Twój teren - czekamy na lepsze. |
|
|
|
|
PieTrzaK
Forum Lider
|
Wysłany: 4 Styczeń 2011, 20:50
|
|
|
Taki mój teren, że nie mój, wpadam do Łomży ostatnio rzadko, a jak wpadnę to siedzę w domu, a nie się szwendam po mieście. Żebym wiedział, że dzisiaj tak mi się będą pchać pod obiektyw, to bym wziął aparat i starał się szybciej zauważyć, że coś ciemnego przyturlało się za mną na stację. Jak ich zauważyłem, to pasażer już wychodził z zakupami, a do mnie dopiero zmierzał ludek od LPG. Trochę szkoda, że Viki garażują, tak to by się coś na parkingu mogło porządnego pstryknąć i zrobić ładną tapetę na pulpit. |
|
|
|
|
PieTrzaK
Forum Lider
|
Wysłany: 23 Luty 2011, 16:29
|
|
|
M251 - Alfa z takim numerem bocznym mignęła mi dzisiaj w Łomży. Raczej tutejsza.
Jak będę miał możliwość postaram się to jeszcze potwierdzić, spisać blachy i machnąć fotę. |
|
|
|
|
piotreg
|
Wysłany: 23 Luty 2011, 17:04
|
|
|
Czekamy na dalsze info. |
|
|
|
|
PieTrzaK
Forum Lider
|
Wysłany: 1 Marzec 2011, 22:26
|
|
|
Cytat: | Piraci drogowi płaczą i płacą...
Ponad 615 tysięcy złotych musieli zapłacić piraci drogowi, którzy "wpadki" na czarnego Opla Vectry łomżyńskiej drogówki. To nieoznakowany radiowóz z videorejestratorem, a wymieniona suma, to kwota na jaką opiewają wszystkie wystawione mandaty przez policjantów poruszający się tym samochodem. W tym roku piraci będą mieli jeszcze trudniej. Od kilku dni policjanci z Łomży mają do dyspozycji jeszcze jedne radiowóz videorejestratorem. Tym razem to oznakowana Alfa Romeo 159. Jej "nowością" jest także możliwość pomiaru prędkości pojazdów zbliżających się i oddalających podczas postoju.
Jak podaje podkomisarz Sławomir Dąbrowski, oficer prasowy KMP w Łomży, w ubiegłym roku policjanci poruszającym się czarnym oplem ujawnili łącznie 2915 wykroczeń drogowych. W niemal 2,6 tys wypadków zakończyło się to mandatem, a ich łączna kwota sięgnęła aż 615 tysięcy 730 złotych. Policyjny "tajny" opel porusza się przede wszystkim po głównych drogach krajowych w regionie. Jak podają policjanci wśród rekordzistów prędkości zatrzymanych przez policjantów był także 38-latek z Ostrołęki, który w marcu ubiegłego roku z Łomży w kierunku Miastkowa jechał swoim Passatem z prędkością dochodzącą do 230 km/h. Mimo tej prędkości Volkswagen został dopędzony przez „tajny” policyjny patrol i zatrzymany, a jego kierowca za rekordowo szybką jazdę kierowca dostał 20 punktów karnych i tysiąc złotych mandatu.
Szybki policyjny Opel, który w Łomży jest od połowy 2008 roku, teraz ma konkurenta... Nowa policyjna Alfa Romeo 159 ma być co najmniej równie szybka. Benzynowy turbodoładowany silnik o pojemności 1.8 litra daje moc 200 KM i jest zdolny rozpędzić auto do 100 km/h w nieco ponad 7 sekund, a maksymalna prędkość to 235 km/h.
- Radiowóz ten już jeździ po ulicach Łomży i drogach regionu, a jego viedeorejestrator już ma nagrania dokumentujące kolejne wykroczenia kierowców – dodaje Dąbrowski.
Dodajmy, że "łomżyńska" Alfa jest jednym ze 120 takich radiowozów zakupionych przez Komendę Główną Policji. Osiem z nich trafiło do komend w województwie podlaskim. |
Źródełko: KLIK
Pod linkiem też filmik z "61" do obejrzenia. |
|
|
|
|
piotreg
|
Wysłany: 5 Marzec 2011, 19:24
|
|
|
PieTrzaK napisał/a: | M251 - Alfa z takim numerem bocznym mignęła mi dzisiaj w Łomży. Raczej tutejsza.
Jak będę miał możliwość postaram się to jeszcze potwierdzić, spisać blachy i machnąć fote. |
No to mamy koleżankę - HPM A654 - nr boczny M251 - trafiona na gościnnych występach w stolicy regionu pod KWP.
lomza_alfa.jpg Foto by zikog |
|
Plik ściągnięto 389 raz(y) 47,95 KB |
|
|
|
|
|
PieTrzaK
Forum Lider
|
Wysłany: 5 Marzec 2011, 23:33
|
|
|
Może pojechali siedzenie reklamować.
Byłem dzisiaj na parkingu licząc, że trafię Alfę ale poza resztkami BMW z wczorajszego spotkania z drzewem i dwóch kijanek nic nie stało. |
|
|
|
|
delpiero
Administratore banitore
Dołączył: 20 Lut 2009 Pochwał: 3802 Posty: 9775 Skąd: Gang Albanii
|
Wysłany: 6 Marzec 2011, 15:47
|
|
|
Cytat: | Nowy radiowóz policji
Do "setki" radiowóz przyspiesza w 7 sekund i może jechać ponad 230 km/h.
Takie osiągi są możliwe dzięki silnikowi o mocy 200 koni mechanicznych. Aby funkcjonariusze mogli okiełznać takiego "potwora", radiowóz został wyposażony w specjalne, sportowe zawieszenie. Dzięki niemu, alfa romeo w zakrętach niemal klei się do nawierzchni.
Piraci nie mają szans
Najnowszy nabytek łomżyńskiej policji wyposażony jest zarówno w radar, jak i w fotorejestrator. Absolutną rewolucją jest to, że policjanci będą teraz mogli mierzyć prędkość pojazdów nadjeżdżających z przeciwka lub jadących za radiowozem.
Ciekawostką jest zaś to, że radar można wyjąć z auta i mierzyć nim prędkość tradycyjnie, przy drodze.
Na krewkich kierowców czeka skórzana kanapa, na której będą mogli zobaczyć na dużym kolorowym ekranie swoje drogowe wyczyny. Aby poprawić komfort pracy policjantów z drogówki, samochód został wyposażony w klimatyzację. Radiowóz będzie patrolował głównie drogi poza miastem, gdzie jego prędkość będzie wielkim atutem. To prawdziwa rakieta – przyznają mundurowi.
Czarna strzała
Alfa romeo nie jest pierwszym radiowozem z wideorejestratorem, który patroluje drogi naszego regionu. Wielu kierowców przekonało się o tym, kiedy policjanci z czarnego opla vectry pokazywali im, aby zjechali na pobocze.
– W ubiegłym roku policjanci poruszającym się czarnym oplem ujawnili łącznie 2915 wykroczeń drogowych – mówi podkom. Sławomir Dąbrowski, oficer prasowy KMP w Łomży. – W niemal 2,6 tys. wypadków zakończyło się to mandatem, a ich łączna kwota sięgnęła aż 615 tysięcy złotych.
Rekordzistą okazał się kierowca z Ostrołęki, który w marcu ub. r. na drodze krajowej nr 61 jechał 230 km/h. Kierowca otrzymał za brawurową jazdę 20 punktów karnych i tysiąc złotych mandatu. | LINK
HPM A654.jpg
|
|
Plik ściągnięto 390 raz(y) 36,06 KB |
HPM A654..jpg
|
|
Plik ściągnięto 372 raz(y) 26,19 KB |
HPM A654...jpg
|
|
Plik ściągnięto 370 raz(y) 35,77 KB |
HPM A654....jpg
|
|
Plik ściągnięto 369 raz(y) 33,3 KB |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Łomża - Videorejestratory | Wersja do druku
|
|