Uwaga kierowcy noga z gazu. Policjanci podlaskiej drogówki, w trosce o bezpieczeństwo zmotoryzowanych ale także i pieszych rozpoczęli kolejną już akcję „Prędkość”. Pomiary z jaką prędkością poruszają się pojazdy prowadzone będą na wszystkich głównych drogach wojewódzkich, ale także tych dojazdowych do miast. Funkcjonariusze korzystać będą m.in. z laserowych mierników prędkości, a wspomagać ich będą radiowozy z wideorejestratorami. O szczegółach akcji mówi kom. Piotr Pietrzak, Naczelnik Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej Policji w Łomży.
W podobnej akcji w grudniu minionego roku mundurowi za popełnione wykroczenia ukarali mandatami prawie 270 osób. Obecna akcja potrwa do niedzieli 8 stycznia 2012 włącznie.
W niedzielę załoga oszczędzała paliwo i łapała na . Co ciekawe - na drodze Łomża-Jeżewo na której chyba od 2. lat radiowozu nie spotkałem. Klientów stało na poboczu 4.
Co ciekawe - przed samym Jeżewem punkt kontroli ustawiła Białostocka i haltowali ludzi na dmuchanko. Do tej pory nie wiem dlaczego ode mnie dmucha nie chcieli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum