Forum Mapy Fotoradarów Antyradary Sid 29228c85dfad541364543d756fa95c7f Mapa fotoradarów najpopularniejsze
RejestracjaRejestracja   ZalogujZaloguj   FAQFAQ   SzukajSzukaj

Poprzedni temat «» Następny temat
Łomża - Videorejestratory
Autor Wiadomość
PieTrzaK
Forum Lider

Pochwał: 472
Wysłany: 6 Marzec 2011, 17:44   

Haha, czyli niewiele się spóźniłem jak byłem wczoraj rano na parkingu, bo moje auto jeszcze w tle stoi. :lol:

Najważniejsze, że to faktycznie M251 i się nie pomyliłem. :wink:

Automobil

Wysłany:    A może to Cię zainteresuje

BluesW.
[Usunięty]

Ostrzeżeń: 22/5
Wysłany: 24 Marzec 2011, 22:15   

Powiem wam, że nie obijają się tam. Alfa cały czas w akcji, dwa dni na łomżyńskim kapslu, a maleństwo, aż się pchało by ją pogłaskać. :)

Dzisiaj na przyczajcie stała na wylocie na Ostrołękę, ale o dziwo żadnych sygnałów nie było aby iskierka się żarzyła. :o
Albo załoga nieśmiało wolała pociągać jednorazowo za spust, albo nie wiedziała jak włączyć radar, albo - co bardziej prawdopodobne - korzystała z rejestratora i nagrywała tych niepokornych co na ciągłej zaczynali wyprzedzać. :)

Pietrzak, Ty tam uważaj, bo oni chyba w zależności od obsady nie korzystają z trybu ciągłego. :)

Autor postu otrzymał pochwałę.

PieTrzaK
Forum Lider

Wysłany: 25 Marzec 2011, 20:01   

Mnie w Łomży wszystko z niebieskim kogutem jakoś unika. :D

I spokojnie, Łomża teraz dziurawa więc za szybko jeździć i tak się nie da. Poza tym auto rodzinne jest rozpoznawalne, moje też mam nadzieję jeszcze pamiętają i może przymkną oko w razie czego. ;)

BluesW.
[Usunięty]

Ostrzeżeń: 22/5
Wysłany: 25 Marzec 2011, 20:45   

PieTrzaK napisał/a:
Łomża teraz dziurawa więc za szybko jeździć i tak się nie da.

Święte słowa jak chol...era!
Tak rozpie...onych dróg to jeszcze nie widziałem, nawet na powiatówkach ubogich. :)
Tylko współczuć. :facepalm:

PieTrzaK
Forum Lider

Wysłany: 25 Marzec 2011, 21:12   

Spoko loko, Piłsudskiego, Legionów i trochę pobocznych ma być do jesieni tip top. :razz:

PieTrzaK
Forum Lider

Wysłany: 19 Kwiecień 2011, 08:04   

:facepalm:

Cytat:
Tak zakorkowanej Łomży o poranku dawno nie było. Drogowcy zamknęli dziś pół Ronda Solidarności, co samo w sobie przysporzyło kłopotu kierowcom jadącym Piłsudskiego i ul. Zawadzką, na domiar złego w ciągu godziny na terenie miasta doszło do czterech kolizji i jeszcze jednej poza Łomżą. W jednej z miejskich stłuczek udział miał policyjny radiowóz. Obaj policjanci zostali przewiezieni do szpitala.

Pierwsza stłuczka miała miejsce o godz. 6.44 na skrzyżowaniu Piłsudskiego i Szosy Zambrowskiej. O godz. 7.02 policji zgłoszono stłuczkę do której doszło na skrzyżowaniu Chopina i Piłsudskiego. Kolejne zdarzenia było na drodze z Łomży do Ostrowi Mazowieckiej – volvo wylądowało w rowie, a następna miejska stłuczka była niejako wynikiem tego zdarzenia. Jadący na miejsce policyjny radiowóz (alfa) o godz. 7.30 miał stłuczkę na rondzie Lutosławskiego, czyli skrzyżowaniu Szosy Zambrowskiej i Sikorskiego. Jak podaje Izabela Białomyzy z KMP w Łomży tu utrudnienia są większe niż w innych miejscach, bo obaj policjanci zostali przewiezieni do szpitala w związku z czym czynności prowadzone przez funkcjonariuszy muszą być takie jak przy wypadku drogowym.
To jeszcze nie koniec porannych zdarzeń drogowych z Łomży. O 7.42 funkcjonariusze Inspekcji Transportu Drogowego powiadomili dyżurnego ruchu o stłuczce dwóch tirów na ul. Zjazd. Tu na szczęście obyło się bez konieczności interwencji. Obaj kierowcy szybko doszli do porozumienia i pojechali dalej.

bicker5 
Forum Lider

Pochwał: 49
Wysłany: 19 Kwiecień 2011, 14:19   

Która to już rozwalona Alfa?

PieTrzaK
Forum Lider

Wysłany: 19 Kwiecień 2011, 15:17   

W Łomży pierwsza. :razz:

Tak w ogóle, to ekipa wpadła na rondo pod prąd.

piotreg 
Administratore banitore
piotreg

Pochwał: 1584
Wysłany: 19 Kwiecień 2011, 21:43   

bicker5 napisał/a:
Która to już rozwalona Alfa?

Druga. Pierwsza poszła w Poznaniu.

Ta na pewno do wyklepania.

PieTrzaK
Forum Lider

Wysłany: 24 Kwiecień 2011, 20:10   

Tak plotkarsko - świątecznie, jakby kogoś interesowało. :)

Alfa jak najbardziej do wyklepania, uszkodzony zderzak, lampa, maska i błotnik, ale dosyć lekko.

Jak wyglądał cały wypadek:

Dojazd do ronda od strony z której leciała Astra, ma 2 pasy (podobnie jak samo rondo). Astra leciała lewym, na prawym wszyscy grzecznie stali.
Dojazd od strony, z której leciała Alfa ma też 2 pasy. Jednak z powodu zarąbistego korku (korka?) Alfa zdecydowała się wjechać na lewą stronę wysepki i wjechać na rondo zjazdem, po czym odbić ostro w prawo i przejechać rondo zgodnie z przepisami.
Astra wyleciała z lewego pasa na rondo (mimo iż prawy stał!) i zamiast jechać pasem wewnętrznym jak powinna, natychmiast poleciała na zewnętrzny, na który właśnie wjeżdżała Alfa no i... bum!

Koleś twierdził że słyszał sygnały, ale był przekonany, że pojazd uprzywilejowany jest gdzieś dalej. :facepalm: Do tego oślepiało go podobno słońce. Początkowo przyjął mandat, potem do kogoś przedzwonił i zmienił zdanie - chciał orzeczenia współwiny. Sprawa trafiła do sądu.

Jest nagranie z VR w Alfie, na którym widać, że Alfa jedzie powolutku, praktycznie się zatrzymuje na wysokości wysepki i widząc, że prawy pas stoi decyduje się na wjazd na rondo. Kilka metrów i nagle z boku wypada Astra.

Jakby ktoś był w okolicy we wtorek to uważać, będzie trzeźwy poranek i akcja prędkość - niestety bez Alfy. Za to Vectra, która dzisiaj latała po mieście (dosyć rajdowo bym powiedział) zapewne się wykaże.

PieTrzaK
Forum Lider

Wysłany: 11 Wrzesień 2011, 21:50   

Szybki strzał:

viki.jpg
Plik ściągnięto 560 raz(y) 240,95 KB

PieTrzaK
Forum Lider

Wysłany: 22 Wrzesień 2011, 18:43   

Z wypadku pod Łomżą, sprzed niecałych 2h. Zamazane tablice.

Źródło: LINK

110922072738.jpg
Plik ściągnięto 581 raz(y) 128,04 KB

PieTrzaK
Forum Lider

Wysłany: 4 Październik 2011, 14:24   

Najwyraźniej jest i Alfa po blacharzu. :grin:

PieTrzaK
Forum Lider

Wysłany: 6 Listopad 2011, 14:41   

Viki aktywna dzisiaj ok. 12.30 na drodze Łomża - Stawiski. Klientów raczej tam nie brakuje...
Alfa jak słusznie wyżej przypuszczałem wróciła do służby, jakiś miesiąc temu dopiero. :facepalm:

PieTrzaK
Forum Lider

Wysłany: 12 Listopad 2011, 22:09   

Całkiem ładnie wyklepali. :) Na więcej niestety mój telefon nie pozwolił:

HPM A654.jpg
Plik ściągnięto 269 raz(y) 63,7 KB