kudlaty - 9 Marzec 2010, 18:59 Temat postu: Videorejestratory
Cytat:
KPP Piła
- czarna Skoda Octavia II RS, nr rej. PP 49539 - kamera przód i tył /oddelegowana do KPP Złotów/
- granatowe BMW 330i xDrive, nr rej. PP 3657K - kamera przód i tył
- granatowy Opel Insignia, nr rej. PP 79601 - kamera przód i tył /oddelegowany do KPP Złotów/
W Ujściu w nocy go spotkałem:piotreg - 9 Marzec 2010, 20:56 KPP Piła ma jeszcze (przynajmniej miała) czarną Skodę Octavię II RS, nr rej. PP 49539.
Domyślam się, że Bravo mógł zastąpić granatowego Mundka, nr rej. PO 57970. Nie mam wiedzy, czy nadal jest na służbie. Szczerze? Wątpię.piotreg - 21 Styczeń 2011, 13:29 Temat postu: Re: Videorejestratory
kudlaty napisał/a:
W Ujściu w nocy go spotkałem:
W d u p i e, nie w Ujściu.
To zdjęcie także było obrabiane, ale w innym sofcie i trochę pixele się nie zgadzają, Panie Kudłaty.delpiero - 16 Lipiec 2013, 22:26
Cytat:
Nieoznakowane radiowozy pojawią się na ulicach!
Nieoznakowane radiowozy pojawią się na ulicach w Pile. Ile ich będzie? Nie wiadomo. Ale już dzisiaj przy wjazdach do miasta stanęły znaki informujące o kontrolach prędkości.
Policja nie chce zdradzić, ile nieoznakowanych radiowozów będzie patrolować miasto. Ale wiadomo, że jednym z nich będzie czarna skoda octavia.
- Auta wyposażone są w wideorejestrator. Kiedy kierowca złamie przepis, policjant w nieoznakowanym radiowozie włącza w nich sygnalizację, po czym wyprzedza kierowcę i z tyłu na szybie wyświetla się napis: proszę jechać za mną także po angielsku: follow me - tłumaczy Tomasz Wojciechowski z policji w Pile.
Źródło: www.gloswielkopolski.plmariom2 - 7 Styczeń 2014, 12:21 Nowa nieoznakowana Insignia jest koloru czarnego i ma blachy: PP 79601.piotreg - 7 Styczeń 2014, 17:29 A skąd masz tą informację? Pytam, ponieważ do woj. wielkopolskiego miało trafić 5. sztuk, a gdybym tak na mapę wciągnął te wszystkie, które są mi zgłaszane, to już bym się doliczył chyba z 8. Więc teraz muszę wychwycić te "lewe". euros - 7 Styczeń 2014, 18:41 Już masz potwierdzoną.
Bat na piratów drogowych. Pilska policja ma nowe BMW
Szybkie, nieoznakowane, wyposażone w wideorejestrator - pilska policja od kilku dni dysponuje nowym BMW 330i xDrive.
Nowy, nieoznakowany radiowóz Komendy Powiatowej Policji w Pile to BMW 330i xDrive. Polska policja kupiła 140 takich samochodów, w różnych kolorach. Zakup sfinansowano ze środków Komendy Głównej Policji w ramach programu modernizacji służby. Na początku roku taki sam radiowóz otrzymała m.in. policja z Wałcza.
Policyjne BMW posiada kamerę z przodu i z tyłu, dwulitrowy silnik benzynowy o mocy 252 KM oraz napęd na cztery koła. Do 100 km/h przyspiesza w niecałe 6 sekund.
Prędkość maksymalna w policyjnych BMW jest ograniczona elektronicznie do 250 km/h.