Forum Mapy Fotoradarów - Strona Główna Antyradary Mapa fotoradarów
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja   ZalogujZaloguj


Poprzedni temat «» Następny temat
Fotoradar przenośny
Autor Wiadomość
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 10 Wrzesień 2009, 09:36   Fotoradar przenośny

Miejscowa straż także rusza do boju z urządzeniem pomiarowym. Zainwestowane pieniążki zostały w Polsce, czyli alarmu należy spodziewać się na 24,125 GHz :-)

PRZETARG:

Cytat:
Ogłoszenie z dnia 2009-06-04
Nowy Korczyn: Dostawa fotoradaru, zestawu komputerowego wraz z oprogramowaniem dla Straży Gminnej w Nowym Korczynie


WYNIK PRZETARGU:

Cytat:
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
Zakład Urządzeń Radiolokacyjnych ZURAD Sp. z o.o, Ul. Stacyjna 14, 07-300 Ostrów Mazowiecka, kraj/woj. świętokrzyskie.

Źródło

Zakładam, że jest to Fotorapid CM :-)
 
 
Automobil

Wysłany:    Na laser jammery laserowe, na fotoradary antyradary.sklep.pl. Kierowcy mają do wyboru najlepsze modele - wykrywacze Escort, Valentine One, Noxo, Whistler wyposażone w euro pasma radarów.



 
 
OJCIEC
Wio Łysa!


Dołączył: 20 Mar 2007
Pochwał: 229
Posty: 6534
Skąd: zasadniczo, z Węgorzeskiej
Wysłany: 10 Wrzesień 2009, 10:55   Re: Nowy Korczyn - fotoradar przenośny

piotreg napisał/a:
Zakładam, że jest to Fotorapid CM :-)

Zapewne, bowiem innych się już nie produkuje :)
Zresztą powszechnie popieramy wybór rodzimego producenta - Kupując Polskie Produkty Dajesz Pracę :)
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 10 Wrzesień 2009, 12:18   

Na słynnym portalu aukcyjnym wciąż można kupić najstarszej generacji Fotorapida :-) :P
 
 
OJCIEC
Wio Łysa!


Dołączył: 20 Mar 2007
Pochwał: 229
Posty: 6534
Skąd: zasadniczo, z Węgorzeskiej
Wysłany: 10 Wrzesień 2009, 12:23   

Aaa, no to chyba, że tak.
 
 
andrzej59
Forum Lider


Dołączył: 22 Mar 2009
Pochwał: 310
Posty: 1471
Skąd: Kielce
Wysłany: 10 Wrzesień 2009, 16:57   Re: Nowy Korczyn - fotoradar przenośny

WYNIK PRZETARGU:

Cytat:
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
Zakład Urządzeń Radiolokacyjnych ZURAD Sp. z o.o, Ul. Stacyjna 14, 07-300 Ostrów Mazowiecka, kraj/woj. świętokrzyskie.

Źródło

Haha - jak sama nazwa wskazuje Ostrów Mazowiecka jest w Świętokrzyskim.
_________________
NIE JEDŹ SZYBCIEJ NIŻ LECI TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ!!!
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 10 Wrzesień 2009, 18:00   

HaHa, nie czytasz ze zrozumieniem :P

Świętokrzyskie!!!
 
 
andrzej59
Forum Lider


Dołączył: 22 Mar 2009
Pochwał: 310
Posty: 1471
Skąd: Kielce
Wysłany: 10 Wrzesień 2009, 18:10   

piotreg napisał/a:
HaHa, nie czytasz ze zrozumieniem :P

Świętokrzyskie!!!

No chyba coś nie kumam - bo Ostrów Mazowiecka jest w MAZOWIECKIM!
_________________
NIE JEDŹ SZYBCIEJ NIŻ LECI TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ!!!
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 10 Wrzesień 2009, 21:12   

Andrzej! Spokojnie przeczytaj!!! :-)

Nowy Korczyn (woj. świętokrzyskie) kupił w Ostrowii Maz. Zurada, teraz kumasz? :-)
 
 
andrzej59
Forum Lider


Dołączył: 22 Mar 2009
Pochwał: 310
Posty: 1471
Skąd: Kielce
Wysłany: 10 Wrzesień 2009, 21:24   

Czytałem spokojnie na stronie SG z Nowego Korczyna - podali, że wygrała firma... z "Ostrowi Mazowieckiej, woj. świętokrzyskie.
_________________
NIE JEDŹ SZYBCIEJ NIŻ LECI TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ!!!
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 10 Wrzesień 2009, 21:50   

Ty, masz rację. A Cię chciałem uczyć czytania ze zrozumieniem :-)
 
 
wO_OjTaS
Dziędobry!

Dołączył: 22 Wrz 2009
Pochwał: 2
Posty: 2
Wysłany: 22 Wrzesień 2009, 21:31   

Witam, właśnie dostałem "pamiątkę z wakacji" z tego radaru... schowany gdzieś w trawie przy drodze K-79. Podobno w miejscowości Ostrowce (sprawdzałem - jest taka po drodze), w ogóle nie pamiętam trasy, ponieważ jestem z wybrzeża i przejeżdżałem tą drogą gdy wracałem z Kazimierza Dolnego do Krakowa... niestety dupnęli mnie i do tego jeszcze w trybie ODDALAJĄCYM. :( Pewnie nie mam szans na żadne odwołanie, mimo że fotoradar nie był oznakowany gdziekolwiek? Nie wiem dokładnie jakie teraz są przepisy jeśli chodzi o radary przenośne...

Dodam tylko, że wydaje mi się, iż był to teren zabudowany, ale na zdjęciu jak byk jedynie drzewa i trawa...

PS. Wiem, że to przenośny gdyż wskazuje na to kadr zdjęcia.
Pozdrawiam

Autor postu otrzymał pochwałę.
 
 
lukaszr
Administratore banitore


Dołączył: 12 Mar 2009
Pochwał: 104
Posty: 2625
Skąd: PL
Wysłany: 22 Wrzesień 2009, 22:10   

wO_OjTaS napisał/a:
Pewnie nie mam szans na żadne odwołanie, mimo że fotoradar nie był oznakowany gdziekolwiek?

Przy przenośnych nie mają takiego obowiązku.

Przy okazji wrzuć to co dostałeś :wink:
_________________
"Kiedy chcesz coś osiągnąć rozejrzyj się dookoła, zastanów się i pomyśl, czego dokładnie chcesz.
Nikt nie dojrzy celu z zamkniętymi oczami. "
 
 
 
wO_OjTaS
Dziędobry!

Dołączył: 22 Wrz 2009
Pochwał: 2
Posty: 2
Wysłany: 22 Wrzesień 2009, 22:32   

Witam, dorwę się do skanera to wkleję i zdjęcie. Jak myślicie, czy jest sens wykłócać się o próg błędu fotoradaru (+/- 3%), jeśli miałoby to mi obniżyć mandat o 2 pkt i 100zł? Dodatkowo, jeśli radar był tak nisko usadowiony to czy został zachowany prawidłowy kąt w stosunku do jezdni (chyba 22 stopnie powinny być)? Ktoś ma jakieś pojęcie na ten temat?

Czemu się pytam? Nie temu żeby się wymigać, ale zrobiłem w wakacje 2000km i to jest jedyny mandat jaki po drodze załapałem i jestem na siebie strasznie zły, wydałem kupę kasy na wakacje, a teraz jeszcze na mandat mam wydać niemało... ehhh... dół jak nic. :)
 
 
andrzej59
Forum Lider


Dołączył: 22 Mar 2009
Pochwał: 310
Posty: 1471
Skąd: Kielce
Wysłany: 22 Wrzesień 2009, 23:03   

wO_OjTaS napisał/a:
Jak myślicie, czy jest sens wykłócać się o próg błędu fotoradaru (+/- 3%), jeśli miałoby to mi obniżyć mandat o 2 pkt i 100zł? Dodatkowo, jeśli radar był tak nisko usadowiony to czy został zachowany prawidłowy kąt w stosunku do jezdni (chyba 22 stopnie powinny być)? Ktoś ma jakieś pojęcie na ten temat?

Jedyne co możesz zrobić to podstawić kogoś do mandatu. Jak było zdjęcie w plecy, to nie ma pewnie twarzy kierowcy. Próg błędu radaru i złe ustawienie - tego nie odpuszczą - szkoda prądu.
_________________
NIE JEDŹ SZYBCIEJ NIŻ LECI TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ!!!
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 23 Wrzesień 2009, 08:11   

andrzej59 napisał/a:
Próg błędu radaru i złe ustawienie - tego nie odpuszczą - szkoda prądu.

A jeszcze pewnie dowalą po złości wyższe widełki.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group