Forum Mapy Fotoradarów - Strona Główna Antyradary Mapa fotoradarów
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja   ZalogujZaloguj


Poprzedni temat «» Następny temat
Autostrada A1
Autor Wiadomość
wksek 
Forum Lider


Dołączył: 26 Lut 2009
Pochwał: 284
Posty: 2543
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2 Kwiecień 2011, 22:16   

Pytanie tylko czy ten pomiar działa czy to tylko prewencja :) Ktoś przetestuje? :grin:
_________________
wksek, nie pij tyle!
 
 
Automobil

Wysłany:    Na laser jammery laserowe, na fotoradary antyradary.sklep.pl. Kierowcy mają do wyboru najlepsze modele - wykrywacze Escort, Valentine One, Noxo, Whistler wyposażone w euro pasma radarów.



 
 
 
Maciexas
Forum Lider


Dołączył: 30 Lip 2010
Pochwał: 70
Posty: 280
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2 Kwiecień 2011, 22:23   

Hehe, może ja :D Będę wracał do Gd. w niedziele/poniedziałek.
Tak poważnie, to chyba przejadę się i spytam panią z kasy, czy coś wie na ten temat.
 
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27929
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 3 Kwiecień 2011, 08:05   

Ostatnio leciałem A1 to żadnego systemu nie dostrzegłem. Myślę, że na dzień dobry to tylko prewencja, bo przecież jeszcze nie weszła nowa ustawa :!:
_________________
Mapa fotoradarów/Mapa videopatroli
 
 
siffredi
Dziędobry!

Dołączył: 30 Lis 2009
Pochwał: 7
Posty: 23
Skąd: 3city
Wysłany: 3 Kwiecień 2011, 10:02   

W zeszłym tygodniu laurki za prędkość na A1 wystawiali na zjezdzie w Swarożynie.
INFO Z CB - do potwierdzenia!!!

PS.

Jeżeli jechałeś więcej niż Pan Bóg przykazał na A1, a za bramkami widzisz <R> to mów pani w okienku, że zgubiłeś bilet. Naliczą Cię za przejazd całej A1 i nie będą mieli podstaw do zaproszenia na bok.
Jak pani będzie kręciła nosem to powiedz ze zapaliłeś fajkę, zawiało i bilet wywiało!!!
 
 
 
Maciexas
Forum Lider


Dołączył: 30 Lip 2010
Pochwał: 70
Posty: 280
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2 Maj 2011, 23:30   

Cytat:
Ruszył odcinkowy pomiar prędkości na autostradzie A1 z Rusocina do Nowych Marz. Na razie działa na potrzeby zarządcy drogi. Jednak już latem może zapolować na kierowców.

Pod koniec kwietnia przed wjazdami na autostradę A1, m.in. w Rusocinie, stanęły znaki z napisem "odcinkowy pomiar prędkości". Czy to oznacza, że zarządca drogi rozpoczyna walkę z kierowcami łamiącymi przepisy dotyczące ograniczeń prędkości?

- Na razie nie. Odcinkowy pomiar prędkości prowadzony jest wyłącznie na nasze potrzeby. Nie kierujemy wniosków o ukaranie kierowców. Jednak trwają w tej sprawie rozmowy z inspektorami transportu drogowego - wyjaśnia Ewa Łydkowska, rzecznik prasowy Gdańsk Transport Company, zarządca autostrady A1.

Władze GTC nie chcą zdradzać szczegółów systemu. Przewidują, że fotoradary działające w ramach odcinkowego pomiaru prędkości zaczną mierzyć prędkość samochodom w celu nałożenia na kierowców mandatów najszybciej latem tego roku. Prawdopodobnie urządzenia, czyli kamery i komputer, obsługujące odcinkowy pomiar prędkości, będą przenośne.

Ponadto uruchomienie przez GTC odcinkowego pomiaru prędkości utrudnia brak regulujących tę kwestię przepisów prawa. Na podpis Ministra Infrastruktury czeka rozporządzenie w sprawie warunków lokalizacji, sposobu oznakowania i dokonywania pomiarów przez urządzenia rejestrujące. Wciąż trwają jeszcze uzgodnienia projektu z innymi resortami.

Projekt rozporządzenia zakłada, że odcinkowy pomiaru prędkości będzie prowadzony na fragmentach dróg nie dłuższych niż 10 km w terenie zabudowanym i 20 km w obszarze niezabudowanym. Nadawcą listów z mandatami będzie Generalny Inspektor Transportu Drogowego.

Jak będzie funkcjonował odcinkowy pomiar prędkości? Każdy samochód jest rejestrowany przez kamerę na drodze w dwóch punktach. Oddalone są one od siebie na przykład o 10 km. Na autostradzie obowiązuje ograniczenie prędkości do 140 km/h. Jeśli auto między punktami A i B jechało z wyższą średnią prędkością, np. 150 km/h, to jego kierowca może spodziewać się mandatu.

LINK
 
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27929
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 29 Czerwiec 2011, 21:14   

Rusocin (bramki) → kier. Bydgoszcz, ogr. (70)

autostrada_a1_rusocin.JPG
Plik ściągnięto 141 raz(y) 953,22 KB

_________________
Mapa fotoradarów/Mapa videopatroli
 
 
wksek 
Forum Lider


Dołączył: 26 Lut 2009
Pochwał: 284
Posty: 2543
Skąd: Wrocław
Wysłany: 29 Czerwiec 2011, 21:30   

To prawda, że kasują teraz za ten odcineczek 33 zł?
_________________
wksek, nie pij tyle!
 
 
 
OJCIEC
Wio Łysa!


Dołączył: 20 Mar 2007
Pochwał: 229
Posty: 6534
Skąd: zasadniczo, z Węgorzeskiej
Wysłany: 29 Czerwiec 2011, 21:45   

wksek napisał/a:
33 zł

:facepalm:
_________________
antyradary.sklep.pl
fotoradary.phi.pl
nieoznakowane.phi.pl
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27929
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 30 Czerwiec 2011, 06:06   

wksek napisał/a:
To prawda, że kasują teraz za ten odcineczek 33 zł?

Jedyne 17,60.
_________________
Mapa fotoradarów/Mapa videopatroli
 
 
wksek 
Forum Lider


Dołączył: 26 Lut 2009
Pochwał: 284
Posty: 2543
Skąd: Wrocław
Wysłany: 30 Czerwiec 2011, 06:35   

Muszę zmienić informatora :D Dzięki. Ale i tak uważam, że to sporo za chwilę radości :)
_________________
wksek, nie pij tyle!
 
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27929
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 30 Czerwiec 2011, 07:17   

Wydaje mi się, że warto pojechać. Na starej jedynce masz pewne korki w kilku miejscach - m.in. w Pruszczu Gd., Tczewie...
Na moje oko autostrada może być tańsza...
O komforcie jazdy nie wspomnę...
_________________
Mapa fotoradarów/Mapa videopatroli
 
 
jakub
Forum Lider

Dołączył: 09 Mar 2009
Pochwał: 31
Posty: 470
Skąd: DZA
Wysłany: 30 Czerwiec 2011, 16:04   

33zł kosztuje jeszcze przejazd A2 i ta liczba stąd, że 3 bramki x 11zł. Nie wiem od kiedy, ale na dniach dochodzi 4 bramka :grin:
 
 
jojo
Forum Lider

Dołączył: 22 Mar 2010
Pochwał: 60
Posty: 759
Skąd: ES / ETM
Wysłany: 1 Lipiec 2011, 11:48   

Na nowym odcinku A2 bramki będą/są na zjazdach, tak jak na A1. Opłata 20gr./km :wink:
 
 
 
lukaszr
Administratore banitore


Dołączył: 12 Mar 2009
Pochwał: 104
Posty: 2625
Skąd: PL
Wysłany: 2 Maj 2012, 21:25   

Nie wie ktoś czy w ogóle ten odcinkowy na A1 to działa?
_________________
"Kiedy chcesz coś osiągnąć rozejrzyj się dookoła, zastanów się i pomyśl, czego dokładnie chcesz.
Nikt nie dojrzy celu z zamkniętymi oczami. "
 
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27929
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 3 Maj 2012, 08:26   

Jechałeś ostatnio A1 :?: :o Mnie interesuje czy ta jeszcze stoi :?: :o
_________________
Mapa fotoradarów/Mapa videopatroli
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group