Forum Mapy Fotoradarów - Strona Główna Antyradary Mapa fotoradarów
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja   ZalogujZaloguj


Poprzedni temat «» Następny temat
Fotoradar przenośny
Autor Wiadomość
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 19 Październik 2009, 18:32   Fotoradar przenośny

Gmina Barwice wyposażyła swoją straż w fotoradar Iskra.

Tak wygląda to urządzenie:



Źródło: KLIK

Cytat:
Straż Miejska w Barwicach ma nowy samochód. Będzie nim wozić fotoradar

Strażnicy miejscy z Barwic otrzymali do dyspozycji nowy samochód. To Fiat Qubo z silnikiem wysokoprężnym. Kosztował gminę 55 tysięcy złotych. Auto przystosowane jest do przewożenia i użytkowania fotoradaru. To urządzenie gmina zamierza zakupić.

Do niedawna strażnicy z Barwic jeździli starym zdezelowanym polonezem. Niestety, samochód się rozsypał.

- Ostatnio jeździliśmy swoimi autami, a gmina płaciła nam ryczałt - mówi Zbigiew Raźniak, komendant SM w Barwicach.

Nowy samochód straży przystosowany jest do przewożenia i użytkowania fotoradaru.
- Na pewno wkrótce zakupimy fotoradar - zapewnia burmistrz Barwic Zenon Maksalon. - Na przetargu komisja już wybrała model urządzenia. Jeden z oferentów co prawda się odwołał od jego wyników, ale nie sądzę, żeby to odwołanie było skuteczne.
- Piratów drogowych będziemy mogli namierzać zarówno stacjonarnie, jak i w czasie jazdy służbowym wozem - kierowców już ostrzega Zbigniew Raźniak.

Źródło

Ostatnio upieraliście się, że nie mogą w czasie ruchu...
A oni tutaj się chwalą, że mogą... :-)

Cytat:
Uwaga, kierowcy! Od poniedziałku na szosach w gm. Barwice będzie można spotkać fotoradar

Kierowcy, zdejmijcie nogę z gazu! Na ulicach Barwic oraz na szosach w całej tej gminie od poniedziałku będzie można natknąć się na fotoradar, należący do tamtejszej Straży Miejskiej.

- To prawda, od poniedziałku ruszamy w teren - przyznaje Zbigniew Raźniak, komendant barwickich strażników. - Jeszcze tylko musimy uzgodnić z powiatowym komendantem policji punkty ustawiania fotoradaru.

Takich "punktów" na terenie gminy Barwice ma być od 30 do 40.
- W samym mieście fotoradar planujemy ustawiać w pięciu miejscach, głównie na drogach dojazdowych do centrum miasta - precyzuje Zbigniew Raźniak.

- A na przykład, w Starym Chwalimiu, naszej największej wsi, będą dwa takie miejsca.

Kilka tygodni temu gmina zakupiła dla straży nowy samochód (fiata cubo), przystosowany już do przewożenia i obsługiwania fotoradaru.

Źródło
_________________
Mapa fotoradarów/Mapa videopatroli
 
 
Automobil

Wysłany:    nieoznakowane.phi.pl



 
 
lukaszr
Administratore banitore


Dołączył: 12 Mar 2009
Pochwał: 104
Posty: 2625
Skąd: PL
Wysłany: 19 Październik 2009, 20:24   

Nie kumam - jak niby ma robić w ruchu? Wystarczy, że samochód podskoczy na dziurze i fotka będzie rozmyta albo nawet nie zrobi zdjęcia, bo auta nie będzie w kadrze. Poza tym to chyba nie ma dopuszczenia do takiej pracy?
_________________
"Kiedy chcesz coś osiągnąć rozejrzyj się dookoła, zastanów się i pomyśl, czego dokładnie chcesz.
Nikt nie dojrzy celu z zamkniętymi oczami. "
 
 
 
andrzej59
Forum Lider


Dołączył: 22 Mar 2009
Pochwał: 310
Posty: 1471
Skąd: Kielce
Wysłany: 19 Październik 2009, 22:28   

Po pierwsze nigdzie nie pisze, że będzie pracował w ruchu.
Po drugie jakie jest przystosowanie do przewożenia Iskry?
Wystarczy przyssawka do szyby i 5 min. pracy do "przystosowania " w każdym samochodzie.
Oj ci pismacy... fantazja ich ponosi.
_________________
NIE JEDŹ SZYBCIEJ NIŻ LECI TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ!!!
 
 
lukaszr
Administratore banitore


Dołączył: 12 Mar 2009
Pochwał: 104
Posty: 2625
Skąd: PL
Wysłany: 19 Październik 2009, 22:35   

andrzej59 napisał/a:
Po pierwsze nigdzie nie pisze, że będzie pracował w ruchu.

Bardzo proszę :wink:

Cytat:
- Piratów drogowych będziemy mogli namierzać zarówno stacjonarnie, jak i w czasie jazdy służbowym wozem - kierowców już ostrzega Zbigniew Raźniak.
_________________
"Kiedy chcesz coś osiągnąć rozejrzyj się dookoła, zastanów się i pomyśl, czego dokładnie chcesz.
Nikt nie dojrzy celu z zamkniętymi oczami. "
 
 
 
andrzej59
Forum Lider


Dołączył: 22 Mar 2009
Pochwał: 310
Posty: 1471
Skąd: Kielce
Wysłany: 19 Październik 2009, 23:46   

No sorry, nie zauważyłem, co nie zmienia faktu, że mimo tej wypowiedzi nie będą mogli namierzać "piratów" w ruchu jak się marzy komendatowi - Chyba, że bedą jeździć w asyście Policji. Wtedy trzeba będzie ich wciągnąć na listę nieoznakowanych.
_________________
NIE JEDŹ SZYBCIEJ NIŻ LECI TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ!!!
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 20 Październik 2009, 08:02   

Dzisiaj odpowiem Wam na pytanie, czy SM może mierzyć w ruchu! Zapytam w naprawdę dobrym źródle.

Co do samej Iskry.
Ona może pracować w czasie ruchu...
Pytanie tylko czy program do jej obsługi ma wgrane odpowiednie oprogramowanie?

W AD9 wygląda to tak:

Na ekranie dotykowym są ikony z ogr. prędkości (każda ikona ma ustawiony odpowiedni próg wyzwolenia). Jadący autem jednym kliknięciem zmienia ew. ograniczenia prędkości na danej drodze. Jadący z przeciwka lub wyprzedzający idealnie ustawiają się do sesji...
_________________
Mapa fotoradarów/Mapa videopatroli
 
 
lukaszr
Administratore banitore


Dołączył: 12 Mar 2009
Pochwał: 104
Posty: 2625
Skąd: PL
Wysłany: 20 Październik 2009, 08:07   

piotreg napisał/a:
W AD9 wygląda to tak:

Na ekranie dotykowym są ikony z ogr. prędkości (każda ikona ma ustawiony odpowiedni próg wyzwolenia). Jadący autem jednym kliknięciem zmienia ew. ograniczenia prędkości na danej drodze. Jadący z przeciwka lub wyprzedzający idealnie ustawiają się do sesji...

Ale oczywiście AD9 emituje wiązkę non-stop?
Dobrze by było jakby Iskra robiła tak samo, to można by ją wykryć z naprawdę dużej odległości :wink:
_________________
"Kiedy chcesz coś osiągnąć rozejrzyj się dookoła, zastanów się i pomyśl, czego dokładnie chcesz.
Nikt nie dojrzy celu z zamkniętymi oczami. "
 
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 20 Październik 2009, 08:09   

Tak! Non toper :-)

Dzisiaj popytam co i jak...
Specjalnie dla Was :-)
_________________
Mapa fotoradarów/Mapa videopatroli
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 10 Luty 2010, 17:08   

Straż Miejska może mierzyć także w ruchu - pod jednym warunkiem :arrow: Musi to robić przy pomocy urządzenia, które samoczynnie rejestruje.
_________________
Mapa fotoradarów/Mapa videopatroli
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 11 Luty 2010, 09:57   

Ich bolid:



Źródło
_________________
Mapa fotoradarów/Mapa videopatroli
 
 
delpiero 
Administratore banitore


Dołączył: 20 Lut 2009
Pochwał: 2629
Posty: 7760
Skąd: Gang Albanii
Wysłany: 10 Styczeń 2014, 11:51   



Źródło: www.youtube.com

Autor postu otrzymał pochwałę.
 
 
piotreg 
Administratore banitore


Dołączył: 23 Mar 2007
Pochwał: 1192
Posty: 27927
Skąd: WROCŁAW
Wysłany: 30 Listopad 2015, 12:49   

<SM> Barwice napisał/a:
Straż Miejska w Barwicach informuje, iż fotoradar będzie użytkowany do końca grudnia 2015 roku, a na chwilę obecną ostatni raz był użyty 31.10.2015 r.
_________________
Mapa fotoradarów/Mapa videopatroli
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group