Forum - Strona Główna Mapa fotoradarów Mapa fotoradarów
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja   ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Videorejestratory
Autor Wiadomość
piotreg
Administratore banitore

Pochwał: 60
Wysłany: 2 Grudzień 2009, 16:47   

Takie tam...

delpiero 
Juniore Adminio

Pochwał: 322
Wysłany: 26 Luty 2010, 14:05   

Cytat:
"Dostałem mandat 300 zł i 12 punktów, bo podpuścili mnie policjanci"

Kierowca z Lublina wyprzedził nieoznakowany radiowóz, wlekący się trasą Kraśnik - Annopol. Musiał jednak przy tym złamać przepisy, bo jak twierdzi, gdy rozpoczął manewr, kierujący fordem mondeo funkcjonariusz zaczął przyspieszać.

Do zdarzenia doszło 25 października ubiegłego roku. Janusz Kowalski z Lublina (imię i nazwisko zmienione) podróżował trasą Kraśnik - Annopol. W miejscowości Spławy wyprzedził jadącego przed nim forda mondeo, który poruszał się z prędkością około 40 km na godzinę.

Kierowca z Lublina twierdzi, że w momencie, gdy rozpoczął manewr, ford zaczął przyspieszać i nie chciał dać się wyprzedzić.

- Nie miałem już możliwości przerwać wyprzedzania, bo za mną były inne pojazdy. Zwiększyłem prędkość i wróciłem na prawy pas przejeżdżając podwójną linię ciągłą i przekraczając dozwoloną prędkość. Za chwilę się okazało, że ford był nieoznakowanym radiowozem i nagrano mnie na wideorejestrator - opowiada "Kurierowi Lubelskiemu".

Kowalski dostał 300-złotowy mandat i 12 punktów karnych. Uważa jednak, że funkcjonariusze sprowokowali go złamania przepisów, a do tego sami je przekroczyli, bo wyprzedzany pojazd nie może przyspieszać.

Lublinianin nie przyąjął mandatu. Poskarżył się też do komendanta kraśnickiej policji, który przyznał, że w zapisie wideorejestratora widać, jak radiowóz zwiększa prędkość. Komendant tłumaczy jednak, że policjanci w tym samym momencie nagrywali inny samochód, dlatego musieli przyspieszyć.

Sprawa trafiła do sądu, który przyznał rację policji. Wyrok nie jest jednak prawomocny. Kowalski będzie się odwoływał.
LINK

Autor postu otrzymał pochwałę.

piotreg
Administratore banitore

Wysłany: 26 Luty 2010, 14:09   

Radiowóz przyspiesza w momencie kiedy jest wyprzedzany i sąd mówi oki.? Gabon! Q'wa Gabon, nie Unia!!! Gabon!!!

bicker5
Zaczyna kumać

Pochwał: 8
Wysłany: 26 Luty 2010, 14:13   

Jasne :twisted: Traktor nagrywali :?:

Kiedyś mój kolega miał taką rozprawę przed sądem grodzkim.
Siedzimy przed salą i czekamy, kawałek dalej funkcjonariusz co "oskarżał". W pewnym momencie nadchodzi sędzia, który miał prowadzić rozprawę, podchodzi do policjanta i mniej więcej taki tekst: "Część Kaziu, co tam słychać i tak dalej". Pogadali o żonach, dzieciach, piwku i weszli na salę. A nam (byłem świadkiem) "wody płodowe" odeszły. Wynik oczywiście nikogo nie zdziwił. Dopiero następna instancja miała przynajmniej ochotę wysłuchać co ma druga strona do powiedzenia.

michal1986
Dziędobry!

Wysłany: 27 Luty 2010, 00:03   

Dzisiaj zatrzymał mnie Fiat Bravo LU 75... L. Nie pamiętam całej rejestracji. W środku zauważyłem, że ma również kamerę z tyłu.

piotreg
Administratore banitore

Wysłany: 27 Luty 2010, 19:46   

Oj bidaczku, przez proxy musiałeś się łączyć, żeby przekazać nam tą radosną informację...

delpiero 
Juniore Adminio

Pochwał: 322
Wysłany: 27 Luty 2010, 20:17   

To w USA policjanci śmigają Fiatami Bravo? I jeszcze na polskich blaszkach?
No popatrz :D :lol:

bart
Dziędobry!

Pochwał: 2
Wysłany: 15 Marzec 2010, 23:47   

Fotka ze strony Dziennika Wschodniego.

puchoc
Dziędobry!

Pochwał: 3
Wysłany: 7 Maj 2010, 11:00   

Straszna wiadomość ;) LINK

Cytat:
Policyjne sreberko rozbite na al. Tysiąclecia

Dzisiaj rano kierowca osobowego forda uderzył w policyjnego opla vectra - informuje nasz Internauta.

Do zdarzenia doszło przed godz. 8 na wysokości osiedla Przyjaźni, jadąc w stronę centrum Lublina.

Kierowca forda, włączając się do ruchu, nie zachował ostrożności i uderzył w tył policyjnego samochodu. Nikomu nic się nie stało, ale pojazdy uległy uszkodzeniom. Vectra będzie musiała stawić się u lakiernika, więc przez co najmniej tydzień będzie wyłączona ze służby na drodze.

O sprawie poinformował nas nasz Internauta. Na al. Tysiąclecia jeden pas ruchu jest zablokowany.

piotreg
Administratore banitore

Wysłany: 29 Lipiec 2010, 08:41   

Wróble ćwierkają, że w ryja dostała ta na LU 5821E. W chwili obecnej na drogach jej nie widać (czyżby postępowanie się przedłużało?). Dlatego też na ulice wyjechała wyposażona także w 2. kamery grafitowa Skoda Octavia, nr rej. LU 36046.

Greg
Dziędobry!

Pochwał: 4
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 22:01   

O Skodzie słyszałem kilka razy na CB, ale nie miałem okazji jej zobaczyć. Zdarza jej się wypuścić na krajową siedemnastkę.

piotreg
Administratore banitore

Wysłany: 29 Lipiec 2010, 22:03   

Lata aż miło, pomału już się wieść na jej temat rozniosła, ale z początkiem, kiedy naród przyzwyczajony był do sreberek, był płacz i zgrzytanie zębami :-)

Odpowiedz do tematu