|
Videorejestratory |
| Autor |
Wiadomość |
piotreg
Administratore banitore

|
|
|
|
 |
delpiero
Juniore Adminio

|
Wysłany: 26 Luty 2010, 14:05
|
|
|
| Cytat: | "Dostałem mandat 300 zł i 12 punktów, bo podpuścili mnie policjanci"
Kierowca z Lublina wyprzedził nieoznakowany radiowóz, wlekący się trasą Kraśnik - Annopol. Musiał jednak przy tym złamać przepisy, bo jak twierdzi, gdy rozpoczął manewr, kierujący fordem mondeo funkcjonariusz zaczął przyspieszać.
Do zdarzenia doszło 25 października ubiegłego roku. Janusz Kowalski z Lublina (imię i nazwisko zmienione) podróżował trasą Kraśnik - Annopol. W miejscowości Spławy wyprzedził jadącego przed nim forda mondeo, który poruszał się z prędkością około 40 km na godzinę.
Kierowca z Lublina twierdzi, że w momencie, gdy rozpoczął manewr, ford zaczął przyspieszać i nie chciał dać się wyprzedzić.
- Nie miałem już możliwości przerwać wyprzedzania, bo za mną były inne pojazdy. Zwiększyłem prędkość i wróciłem na prawy pas przejeżdżając podwójną linię ciągłą i przekraczając dozwoloną prędkość. Za chwilę się okazało, że ford był nieoznakowanym radiowozem i nagrano mnie na wideorejestrator - opowiada "Kurierowi Lubelskiemu".
Kowalski dostał 300-złotowy mandat i 12 punktów karnych. Uważa jednak, że funkcjonariusze sprowokowali go złamania przepisów, a do tego sami je przekroczyli, bo wyprzedzany pojazd nie może przyspieszać.
Lublinianin nie przyąjął mandatu. Poskarżył się też do komendanta kraśnickiej policji, który przyznał, że w zapisie wideorejestratora widać, jak radiowóz zwiększa prędkość. Komendant tłumaczy jednak, że policjanci w tym samym momencie nagrywali inny samochód, dlatego musieli przyspieszyć.
Sprawa trafiła do sądu, który przyznał rację policji. Wyrok nie jest jednak prawomocny. Kowalski będzie się odwoływał. | LINK |
|
|
 |
piotreg
Administratore banitore

|
Wysłany: 26 Luty 2010, 14:09
|
|
|
| Radiowóz przyspiesza w momencie kiedy jest wyprzedzany i sąd mówi oki.? Gabon! Q'wa Gabon, nie Unia!!! Gabon!!! |
_________________ Mapa fotoradarów / Mapa videopatroli |
|
|
|
 |
bicker5
Zaczyna kumać
|
Wysłany: 26 Luty 2010, 14:13
|
|
|
Jasne Traktor nagrywali
Kiedyś mój kolega miał taką rozprawę przed sądem grodzkim.
Siedzimy przed salą i czekamy, kawałek dalej funkcjonariusz co "oskarżał". W pewnym momencie nadchodzi sędzia, który miał prowadzić rozprawę, podchodzi do policjanta i mniej więcej taki tekst: "Część Kaziu, co tam słychać i tak dalej". Pogadali o żonach, dzieciach, piwku i weszli na salę. A nam (byłem świadkiem) "wody płodowe" odeszły. Wynik oczywiście nikogo nie zdziwił. Dopiero następna instancja miała przynajmniej ochotę wysłuchać co ma druga strona do powiedzenia. |
|
|
|
 |
michal1986
Dziędobry!
|
Wysłany: 27 Luty 2010, 00:03
|
|
|
| Dzisiaj zatrzymał mnie Fiat Bravo LU 75... L. Nie pamiętam całej rejestracji. W środku zauważyłem, że ma również kamerę z tyłu. |
|
|
|
 |
piotreg
Administratore banitore

|
|
|
|
 |
delpiero
Juniore Adminio

|
|
|
|
 |
bart
Dziędobry!
|
|
|
|
 |
puchoc
Dziędobry!
|
|
|
|
 |
piotreg
Administratore banitore

|
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 08:41
|
|
|
| Wróble ćwierkają, że w ryja dostała ta na LU 5821E. W chwili obecnej na drogach jej nie widać (czyżby postępowanie się przedłużało?). Dlatego też na ulice wyjechała wyposażona także w 2. kamery grafitowa Skoda Octavia, nr rej. LU 36046. |
|
|
|
 |
Greg
Dziędobry!
|
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 22:01
|
|
|
| O Skodzie słyszałem kilka razy na CB, ale nie miałem okazji jej zobaczyć. Zdarza jej się wypuścić na krajową siedemnastkę. |
Autor postu otrzymał pochwałę. |
|
|
|
 |
piotreg
Administratore banitore

|
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 22:03
|
|
|
Lata aż miło, pomału już się wieść na jej temat rozniosła, ale z początkiem, kiedy naród przyzwyczajony był do sreberek, był płacz i zgrzytanie zębami |
|
|
|
 |
|
|
|